OK

OK Відмінити

Дякуємо!

Закрити

Чому під час менопаузи виникає алергія на шкірі та як її позбутися?

Підвищення чутливості шкіри й алергічні реакції є дуже поширеними симптомами менопаузи. На захисний бар'єр шкіри постійно впливають подразники й несприятливі фактори, і з плином часу він тоншає та слабшає.

Чому під час менопаузи виникає алергія на шкірі та як її позбутися?

По суті, це і є причиною відчуття сухості шкіри та дискомфорту. Проте деякі поради допоможуть полегшити алергійні прояви.

Гормональні зміни під час менопаузи можуть провокувати виникнення різних реакцій шкіри

Зниження рівня естрогену й андрогену в організмі в період менопаузи призводить до змін в клітинах імунної системи, що відповідальні за появу алергічних реакцій на шкірі.

Зменшення кількості гормону естрогену послаблює шкірний бар'єр, вливає на клітини та білки, що в результаті призводить до виникнення алергії. Коли шкіра стоншується, стає сухою та подразненою, вона більш схильна до алергічних реакцій.

Ось чому ми настійно рекомендуємо використовувати делікатні зволожувальні засоби для ванни й душу з низьким рівнем рН, які підходять для догляду за шкірою в період менопаузальних змін.

Звичайно, у разі виникнення подразнення рекомендується відвідати дерматолога або запитати в аптеці, які засоби для догляду вам підходять.

Варто запам’ятати:

Під час менопаузи алергії виникають частіше, коли шкіра пересихає та стає дуже чутливою.

  • Що з цим робити?
Рекомендуємо використовувати делікатні зволожувальні засоби для ванни й душу з низьким рівнем pH.

go to top