OK

OK Відмінити

Дякуємо!

Закрити

Як допомогти шкірі під час менопаузи: поради з догляду

Менопауза – це індивідуальний шлях для кожної жінки, пов'язаний з генами та сімейною спадковістю. Окрім цього, існує також ряд зовнішніх факторів, з якими можна впоратись завдяки правильному догляду за шкірою.

Як допомогти шкірі під час менопаузи: поради з догляду

Ми тут, щоб допомогти вам зрозуміти, що відбувається та як цьому протистояти.

Старіння шкіри є наслідком генетичних та зовнішніх факторів

У період перименопаузи деякі негативні зміни стають дуже помітними: надмірна сухість, стоншення шкіри, розлади мікроциркуляції, деградація колагенових та еластинових волокон, глікація та помітне зниження секреції шкірного сала.

Хороша новина в тому, що ви можете зменшити ці симптоми менопаузи за допомогою правильного щоденного догляду за шкірою. Також існують деякі універсальні правила:

1. Вмивайте обличчя міцелярною водою без ароматизаторів, наприклад Vichy Thermal Purity 3 in 1, яка підходить для сухої та чутливої ​​шкіри.

2. Користуйтесь кремом, що містить гіалуронову кислоту та зволожувальні речовини (наприклад, гліцерин), коли відчуваєте сухість (принаймні двічі на день). Добре підійде Vichy Neovadiol.

Лагідно вмивайтесь, щедро зволожуйте

Зверніть увагу на продукти для догляду за шкірою, багаті керамідами та омега-3 або -6 (наприклад, олія ши, рисова та сафлорова олія).

Зверніть увагу на продукти для догляду за шкірою, багаті керамідами та омега-3 або -6 (наприклад, олія ши, рисова та сафлорова олія). Вони допоможуть відновити рівень жирних кислот, від яких залежить еластичність та захисна функція шкіри. Ніжний щоденний пілінг забезпечить краще зволоження й відновлення клітин після очищення пор.

Залежно від стану шкіри рекомендується ензимний пілінг, скраб або засоби на основі гліколевої кислоти. Використовуйте регулярно засоби для догляду за шкірою (креми, сироватки), які містять ретинол, фактори росту, фітогормони, амінокислоти, вітаміни С, Е та А, пептиди та інші молекули, які протидіють ознакам старіння.

Також важливо використовувати сонцезахисний крем широкого спектра дії, наприклад UVA+++++, перед виходом на вулицю. Ця безцінна звичка захистить шкіру від впливу сонця, стоншення та фотостаріння. Тож давайте не будемо зволікати, домовились?

Варто запам’ятати:

Комплексний щоденний догляд допоможе запобігти віковим змінам шкіри в період менопаузи. До нього мають входити:

  • Зволожувальні засоби: гіалуронова кислота, гліцерин або інші зволожувачі.
  • Креми, сироватки та інші засоби для догляду за шкірою: жирні кислоти омега-3 і -6, ретинол, фітогормони, амінокислоти, вітаміни С, Е та А, пептиди.
  • Продукти для пілінгу, наприклад, гліколева кислота.

go to top