OK

OK Відмінити

Дякуємо!

Закрити

Previous

Поширені питання про лупу

HUB_CONTENT_DHSC_FAQ_10_Can_children_dandruff.jpg

ЧИ МОЖУТЬ ДІТИ МАТИ ЛУПУ?

Ні

Проте, у новонароджених може бути себорейний дерматит (молочні скоринки) з жирними і липкими пластівцями. Захворювання виникає в результаті інтенсивного вироблення шкірного сала в цей період життя.

ЧИ ІСНУЄ ГЕНЕТИЧНА СХИЛЬНІСТЬ ДО ЛУПИ?

Так

Лупа пов'язана з індивідуальними особливостями, які ви могли успадкувати від своїх батьків. Поки що механізм генетичної схильності до лупи до кінця не вивчений. Люди, які страждають від лупи, як правило, більш схильні до запалення шкіри - одного з факторів, що викликають лупу і себорейний дерматит.

HUB_CONTENT_DHSC_FAQ_12_Do_seasons_or_climate_have_impact_on_dandruff.jpg

ЧИ ВПЛИВАЮТ СЕЗОННІ ТА КЛІМАТИЧНІ ЗМІНИ НА ПОЯВУ ЛУПИ?

Так

Кліматичні зміни і сезонність впливають на появу і серйозність лупи.
Чому? Тому що деякі чинники, пов'язані зі зниженням температури, підсилюють прояви лупи. По-перше, носіння шапки взимку може стати причиною появи лупи, оскільки мікроорганізми шкіри голови поширюються і всередині шапки. Влітку ж суха і спекотна погода робить шкіру голови більш сухою, що також провокує розвиток лупи.

HUB_CONTENT_DHSC_FAQ_13_IS_DANDRUFF_CONTAGIOUS.jpg

ЧИ МОЖНА ЗАРАЗИТИСЯ ЛУПОЮ?

Ні

Лупа може бути пов'язана з дисбалансом шкіри голови через збільшення кількості мікроорганізмів Malazzesia, зміни в складі шкірного сала і порушення захисного бар'єру шкіри голови.

ЕФЕКТИВНІСТЬ ШАМПУНЯ ПРОТИ ЛУПИ З ЧАСОМ ЗНИЖУЄТЬСЯ?

Ні

Шампуні проти лупи ефективні при кожному використанні, оскільки вони розроблені спеціально для боротьби з лупою і себорейним дерматитом шкіри голови в довгостроковій перспективі.

HUB_CONTENT_DHSC_FAQ_15_Do_men_suffer_more_from_dandruff_than_women.jpg

ЧОЛОВІКИ БІЛЬШ СХИЛЬНІ ДО ПОЯВИ ЛУПИ, НІЖ ЖІНКИ

Так

Згідно зі статистикою, лупа найчастіше з'являється у чоловіків. Вона супроводжується сухістю, свербіжем і роздратуванням шкіри голови.

ЧИ МОЖЕ ЛУПА ВИНИКНУТИ НА БОРОДІ?

Так

Лупа в бороді має таке саме походження, що і лупа на шкірі голови. Вони пов'язані зі збільшенням кількості мікроорганізмів Malassezia, яке в свою чергу викликає посилене оновлення і лущення шкіри. Для боротьби з лупою в бороді можна використовувати ті ж спеціальні шампуні, що і для боротьби з лупою на голові.

ЧИ МОЖЕ ЛУПА З'ЯВИТИСЯ НА БРОВАХ?

Так

Лупа - це хронічне захворювання, яке іноді виникає не тільки на шкірі голови, але і в інших частинах з волосяним покровом. У випадку брів мова йде про себорейний дерматит. Симптоми себорейного дерматиту на бровах схожі з загальними симптомами лупи: білі або жовті пластівці, свербіж, почервоніння, подразнення.

ЯК ЛІКУВАТИ ЛУПУ У ВИПАДКУ АЛЕРГІЇ НА ШАМПУНЬ ПРОТИ ЛУПИ

В першу чергу важливо визначити, на якій саме інгредієнт у вас алергія, і знайти шампунь без цього інгредієнта. Ви також можете використовувати біо-шампуні або м'які шампуні з додаванням ефірних масел.
Ось список ефірних олій, які ефективні проти лупи:
Ефірна олія Melaleuca - ефірна олія Сантал - ефірна олія Сауга
Ефірна олія бергамоту - ефірна олія Лаванди - ефірна олія Пачулі
Ефірна олія Розмарину - ефірна олія злакових зерен - ефірна олія Кедра

ЛУПА ЧИ ВОШІ: ЯК ЗРОЗУМІТИ?

Воші і лупа мають схожі симптоми, включаючи свербіж і подразнення шкіри голови. Воші виробляють яйця, які називаються гнидами. Їхній колір близький до лупи, тому часто ці захворювання плутають.
Лупа легко ковзає по волосяних фолікулах, в той час як гниди висять на волоссі.
Лупа можна бути на шкірі голови і волоссі. Гниди присутні тільки на волоссі.
У лупи, як правило, більш світлий колір, ніж у гнид.
Гниди мають іншу форму, ніж лупа - каплеподібну.
Живі гниди сірі і розташовані біля кореню волосся.
Мертві гниди білого кольору і можуть бути схожі на лупу.
Якщо ви страждаєте від вошей і гнид, вам слід використовувати спеціальні засоби, що дозволяють позбутися від цієї проблеми.

HUB_CONTENT_DHSC_FAQ_04_CAN_HAIR_LOSS BE_HORMONAL.jpg

ЧИ МОЖЕ ЛУПА ВИНИКНУТИ У РЕЗУЛЬТАТІ ГОРМОНАЛЬНОГО ЗБОЮ?

Так

Існує зв'язок між гормонами і лупою, тому лупа часто вперше з'являється в період статевого дозрівання. Одним з ключових чинників появи лупи є збільшення виробництва шкірного сала. Гормони ж контролюють цей процес. Все починається, коли шкірне сало розкладається на кілька подразнюючих речовин, таких як олеїнова кислота і Malassezia Globosa. Якщо шкіра голови чутлива до олеїнової кислоти, на ній з'являється подразнення, що супроводжується підвищеним накопиченням пластівців лупи.
Більше 50% населення чутливі до олеїнової кислоти, тому ймовірність виникнення лупи дуже велика.

ЧИ МОЖЕ СЕБОРЕЙНИЙ ДЕРМАТИТ З'ЯВИТИСЯ У ДІТЕЙ?

Так

У деяких новонароджених може розвинутися захворювання, відоме як молочні скоринки. Іноді у дітей діагностують запальний себорейний дерматит.

ЧИ МОЖУТЬ ДЕЯКІ ЗАХВОРЮВАННЯ ПРОВОКУВАТИ ПОЯВУ СЕБОРЕЙНОГО ДЕРМАТИТУ?

Так

Деякі специфічні захворювання можуть спровокувати розвиток себорейного дерматиту шкіри голови. Люди, які страждають від ВІЛ або нейродегенеративних захворювань, більш схильні до себорейному дерматиту шкіри голови.

HUB_CONTENT_DHSC_FAQ_23_Is_there_a_link_between_hair_loss_and_ssd.jpg

ЧИ ІСНУЄ ЗВ'ЯЗОК МІЖ ВИПАДІННЯМ ВОЛОССЯ ТА СЕБОРЕЙНИМ ДЕРМАТИТОМ?

Ні

Не існує прямого зв'язку між себорейним дерматитом і випаданням волосся. Але варто зазначити, що хронічні подряпини і запалення можуть посилити випадіння волосся.

ЙМОВІРНІСТЬ ПОЯВИ СЕБОРЕЙНОГО ДЕРМАТИТУ ЗБІЛЬШУЄТЬСЯ ПІД ЧАС МЕНОПАУЗИ

Так

Під час менопаузи жінки переживають гормональний збій, який може спровокувати розвиток себорейного дерматиту.

ЧИ МОЖУТЬ КОНТРАЦЕПТИВИ СПРОВОКУВАТИ РОЗВИТОК СЕБОРЕЙНОГО ДЕРМАТИТУ?

Так

Деякі протизаплідні таблетки можуть збільшити секрецію сальних залоз і викликати або ж погіршити лупу і себорейний дерматит шкіри голови. В даному випадку для вирішення проблеми слід проконсультуватися з гінекологом.