OK

OK Відмінити

Дякуємо!

Закрити

Чи стає вищим ризик розвитку раку шкіри в період менопаузи?

Під час менопаузи різні системи організму перебудовуються, і тому стають більш вразливими до впливу навколишнього середовища. Насамперед це стосується шкіри та її захисної функції.

Чи стає вищим ризик розвитку раку шкіри в період менопаузи?

Менопауза робить вашу шкіру більш вразливою до раку

Кератиноцити – це клітини, які становлять 90% поверхневого шару шкірного покриву.

Рак шкіри – є найбільш поширеним різновидом онкологічних захворювань: щорічно в Сполучених Штатах фіксують понад один мільйон нових випадків.

Вже давно відомо, що сонячні промені відіграють у цьому вирішальну роль. Показники клінічних досліджень свідчать про те, що естроген може бути причетний до розвитку раку шкіри, оскільки його рецептори є в кератиноцитах шкіри.

Дослідження показали, що оральна контрацепція та гормональна терапія в період менопаузи знижують ризик виникнення акне й уповільнюють процес старіння шкіри. Однак також був виявлений зв'язок між використанням пероральних контрацептивів та збільшення ризику виникнення злоякісних пухлин шкіри (меланоми). Тому будьте обережні, якщо приймаєте їх, добре?

Як запобігти раку шкіри: прості поради

Ризик розвитку раку (включаючи рак шкіри) стає вищим з віком, тому краще якомога раніше почати приділяти цьому увагу. Регулярне самообстеження та дерматоскопія забезпечать швидке виявлення та видалення підозрілих новоутворень.

Кароліна Копеч

Радимо вже зараз взяти телефон й запланувати візит до дерматолога, навіть якщо не маєте жодних підозр чи симптомів! Основними факторами ризику для розвитку раку шкіри є її тип, вплив сонця, історія сонячних опіків та сімейний анамнез онкологічних захворювань.

Рекомендується регулярно застосовувати сонцезахисні засоби широкого спектра дії, наприклад SPF 30-50, на всіх відкритих ділянках тіла.

Варто запам’ятати:

Ваша шкіра втрачає здатність захищати себе через зміну рівня естрогену, а іноді й через спадковість, тому радимо приділяти їй більше уваги й подбати про:
•        Правильний захист від сонця.
•        Регулярні візити до дерматолога!

Перевіряйте ваші родимки та шкіру хоча б раз на рік, як це рекомендують асоціації дерматологів у всьому світі.

go to top