OK

OK Відмінити

Дякуємо!

Закрити

Сухість шкіри під час менопаузи: чому це відбувається?

Свербіж, в’янення, сухість – перші три шкірні реакції, які є в переліку менопаузальних змін. І саме сухість турбує жінок найчастіше. Шкіра не може втримати вологу й нам варто розібратися чому.

Сухість шкіри під час менопаузи: чому це відбувається?

Сухість шкіри в період менопаузи – поширене явище

Нещодавнє опитування 3875 жінок у постменопаузі старше 40 років показало, що 36,2% страждають від сухості шкіри.

Сухість є одним з серйозних клінічних проявів вікових змін обличчя у жінок під час постменопаузи. Зниження рівня естрогену та прогестерону в організмі жінки спричиняє порушення кислотно-лужного балансу та збезводнення дерми й епідермісу.

У 50 років рівень pH в організмі змінюється й здатність шкірного бар'єра утримувати вологу погіршується, метаболізм сповільнюється. Внаслідок цього виникає сухість, шкіра стає тьмяною, втрачає пружність та еластичність.

Основні симптоми

  • стягнена шкіра після плавання або прийняття душу;
  • лущення та відшарування епідермісу;
  • тріщини на руках і ногах;
  • свербіння шкіри;
  • сірий, тьмяний відтінок шкіри.
Сповільнюється відновлення кератиноцитів (клітин, що становлять 90% поверхневого шару шкіри) і старі клітини накопичуються на поверхні епідермісу. Внаслідок цих змін погіршується стан ліпідного бар'єра та його здатність до гідратації, з’являється сухість шкіри під час клімаксу.

Через погіршення стану ліпідного бар'єра і з’являється сухість шкіри під час клімаксу.

Д-р Кароліна Копеч

Крім того, в організмі зменшується кількість гіалуронової кислоти, через вплив спеціального ферменту під назвою гіалуронідаза. Це стає причиною втрати пружності та погіршення здатності шкірного покриву утримувати воду.

Варто запам’ятати:

  • Сухість шкіри обумовлена ​​відсутністю гідратації, що, у свою чергу, спричинена зниженням рівня естрогену.
  • Коли гормональний баланс в організмі порушується, ваша шкіра не може функціонувати належним чином і, як наслідок, з’являються проблеми з утриманням достатньої кількості вологи всередині.

go to top