OK

OK Відмінити

Дякуємо!

Закрити

Менопауза: що відбувається з рівнем кальцію після 50 років

Природно, що з віком рівень кальцію починає знижуватися. Однак є способи зберегти його в організмі або ж поповнити нестачу. Візьміть ручку та папір, запишіть їх!

Менопауза: що відбувається з рівнем кальцію після 50 років

Нестача кальцію сильно впливає на загальне здоров'я, викликає пасивність і відчуття пригніченості. Є кілька речей, які ви можете зробити, щоб підняти його рівень. Чому б не спробувати й не побачити, як це відбувається?

Нестача вітаміну D – основна причина зниження рівня кальцію в період менопаузи

Дефіцит вітаміну D спричиняє погіршення засвоєння кальцію в організмі, насамперед у кістках. Це призводить до збільшення ризику переломів і водночас впливає на загальний стан шкіри. Кальцій – це невеликий іон, що є незамінним посередником для клітинного середовища шкіри й відіграє важливу роль у безпомилковій передачі сигналів між клітинами для їх гармонійного функціонування.

Дисбаланс кальцію в поверхневому шарі шкірного покриву модифікує pH рівень шкіри, що зростає з 5 до 6 відносно віку жінки. З цими змінами шкіра може стати більш чутливою, схильною до подразнень та висипів.

Якщо у вас є такі захворювання, як екзема або розацеа, то вони можуть прогресувати. Тому половина жінок після менопаузи застосовують препарати кальцію. Також не варто забувати про вітамін D: перевірте його рівень й у разі потреби подбайте про його поповнення!

Пов’язане з віковими змінами підвищення рівня pH призводить до порушень у поверхневому шарі шкіри, внаслідок чого слабшає її захисна функція, шкіра стає схильною до алергій, інфекцій і менш придатною для лікування.

Варто запам'ятати:

  • Після 50 відбувається зниження рівня кальцію в організмі внаслідок дефіциту вітаміну D, який покращує його засвоєння.
  • Застосування препаратів з кальцієм та вітаміном D краще почати якомога скоріше, адже їх нестача може спровокувати неприємні наслідки.

go to top