OK

OK Відмінити

Дякуємо!

Закрити

Менопауза та втрата колагену: чому моя шкіра втрачає пружність?

Ви вже не такі, як у 20 років, і в цьому немає нічого поганого. З віком ви стали впевненіші в собі, досягли більше й пізнали себе краще.

Менопауза та втрата колагену: чому моя шкіра втрачає пружність?

30% колагену втрачається впродовж перших 5 років менопаузи

Однак, під час менопаузи ваша шкіра починає втрачати пружність і в’янути. Перш ніж розглядати хірургічне втручання, зауважте, що є багато менш радикальних, локальних рішень, які можуть допомогти.

Під час менопаузи шкіра починає провисати – це спричиняє швидка втрата колагену, 30% протягом перших 5 років і 2% протягом наступних 20 років. Так, це складний час, але радимо зосередитися на частині “наступних 20 років”!

Інші наслідки втрати колагену

Атрофія супроводжується стоншенням шкіри та втратою еластичності. Все це може призводити до змін в обміні поживними речовинами та порушенню зв'язку між епідермісом та дермою, що ускладнює збереження механічних властивостей шкіри.

Внаслідок зниження рівня колагену в організмі шкіра втрачає еластичність, контури обличчя стають нечіткими, з’являються зморшки навколо губ та між бровами, очні ямки та пори стають більшими. Неприємно, правда?

Всі ці зміни у жінок в періоді постменопаузи – симптоми старіння всіх трьох шарів шкіри обличчя (епідермісу, дерми та гіподерми).

Атрофія, сухість, зменшення та перерозподіл жирового прошарку під шкірою обличчя є основними ознаками цього, не дуже приємного, але абсолютно нормального процесу.

Зменшення секреції сальних залоз може спричинити сухість та загрубілість шкіри, погіршення здатності утримувати вологу, зниження рівня гіалуронової кислоти в дермі та втрату еластичності й пружності, що, у свою чергу, призводить до зниження захисної функції.

Зрештою, ваше обличчя може змінитись і виглядати трохи змарнілим, і це може вплинути на вашу впевненість в собі. Найкраще, що ви в змозі зробити, щоб сповільнити процес старіння шкіри:
  • відмовитися від куріння та зменшити споживання алкоголю;
  • підібрати правильний щоденний догляд спеціально для шкіри до та після менопаузи. Радимо обрати водостійкий захист від сонця з високим SPF;
  • дотримуватися здорової, збалансованої дієти;
  • регулярно робити фізичні вправи.

Варто запам’ятати:

Швидка втрата колагену під час менопаузи є причиною зниження пружності шкіри та інших змін в організмі людини.

Але є і хороша новина – існує багато варіантів вирішення цієї проблеми, наприклад:

  • підібрати правильний щоденний догляд;
  • перейти на збалансовану дієту.
Проконсультуйтеся зі своїм дерматологом стосовно догляду за шкірою. Набір Neovadiol, до якого входить нічний, денний креми та сироватка – чудове рішення проти в’янення шкіри під час менопаузи. 

go to top