OK

OK Відмінити

Дякуємо!

Закрити

Previous

Що таке випадання волосся?

Роль рівня жорсткості кон'юнктивної оболонки волосяного фолікула у випадінні волосся.


Колаген є життєво важливою частиною нашого волосся, шкіри та нігтів, і його вироблення з віком зменшується. Якщо говорити про зону волосся, то в даному випадку колаген створює оболонку навколо волосяного фолікула. Вчені довели, що підвищена жорсткість коллагеновой оболонки є однією з основних причин передчасного випадіння волосся.

Жорсткість колагену призводить до того, що коріння волосся стають менш закріпленими на шкірі голови. Тиск, який збільшується в результаті підвищеної жорсткості колагенової оболонки, стискає навколишні кровоносні судини, що забезпечують харчування цибулин волосся через мікроциркуляцію крові. Таким чином, фолікули не отримуючи всіх необхідних поживних речовин, стискаються, в результаті чого структура волосся стає слабкішою і тоншою. З віком все більше волосяних цибулин недоотримують необхідної кількості поживних речовин, що призводить до випадання волосся.

Крім того, жорсткість колагенової оболонки навколо волосяного фолікула також заважає глибокій і сильній фіксації цибулини волосся в дермі, підвищуючи ймовірність її випадіння.

Важливість стовбурових клітин під час випадіння волосся

Недавні дослідження показали, що колагенова кон'юнктивна оболонка є фундаментом для забезпечення живлення стовбурових клітин, необхідних для росту майбутнього волосяного фолікула.

У здорових людей в кінці кожного циклу волосся оболонка поводиться як еластична смуга, що дозволяє волосяному фолікулу кріпитися до поверхні шкіри голови, так щоб він міг «заряджатися» стовбуровими клітинами. Після перезарядки волосяний фолікул переміщується назад в шкіру голови, щоб закріпитися там трохи глибше і ініціювати ріст нового пасма волосся.

Однак, якщо сполучна оболонка втрачає свою еластичність, волосяний фолікул не може належним чином перезаряджуватися стовбуровими клітинами, і ріст нового волосся порушується.

Одним з найбільш відомих активних компонентів проти цього типу випадіння волосся є Aminexil, який запобігає збільшенню жорсткості колагенової оболонки.

Висока жорсткість колагенової оболонки волосяного фолікула призводить до того, що коріння волосся стають менш закріпленими

Spacer small white
White Box spacer
White Box spacer