OK

OK Відмінити

Дякуємо!

Закрити

Previous

Чи є випадання волосся наслідком дефіциту вітамінів?


Дефіцит вітамінів може бути причиною випадання волосся

Так само, як і волосся на тілі, волосся на шкірі голови постійно оновлюється. Ось чому втрата від 50 до 100 волосся в день абсолютно природна і нормальна.

Однак у наслідок деяких факторів випадання волосся може бути більш інтенсивним. Такі підвищені причини випадіння волосся включають генетичні, гормональні чинники або фактори навколишнього середовища (наприклад, зміна сезону або забруднення повітря). У деяких випадках нестача вітамінів може бути причиною випадання волосся, тому що збалансоване харчування надзвичайно важливе для здоров'я волосся.

Дифузне, але оборотне випадіння волосся

Обмежувальна або незбалансована дієта може привести до значного випадання волосся у багатьох людей. Відоме як випадання телогена, це випадання волосся може бути прямо пов'язане з дефіцитом поживних речовин і має розглядатися як спонукальний сигнал до зміни дієти.

На щастя, волосся знову росте нормально після повернення збалансованого харчування або припинення обмежувальної дієти.

Дефіцит яких вітамінів провокує випадіння волосся?

Обмежувальні або незбалансовані дієти є причинами випадіння волосся, тому що вони не забезпечують організм білками, мінералами і вітамінами, необхідними для здорового росту волосся. Серед вітамінів, необхідних для доброго здоров'я волосся, вітаміни групи B особливо важливі:

  • Вітамін В3 (ніацин) покращує кровообіг в корені волосся. Його велика кількістьміститься у мигдалі, грибах, спаржі, авокадо, ягодах, чорній редьці, петрушці та капусті;
  • Вітамін В5 (або пантотенова кислота) прискорює ріст волосся. Його можна знайти в селері, цвітній капусті, лісових горіхах і грецьких горіхах, часнику і авокадо;
  • Вітамін В6 підсилює дію інших вітамінів, а також допомагає зміцнити волокно волосся. Його можна знайти в птиці, сушених бананах, насінні, капусті, шпинаті та помідорах;
  • Вітамін В8 (або біотин) регулює вироблення шкірного сала на шкірі голови. Його можна знайти в пивних дріжджах, грибах, бобових, капусті, мигдалі, помідорах і проростають насінні;
  • Вітамін В12 стимулює оновлення волосяного фолікула. Вітамін міститься в м'ясі, субпродуктах, рибі, птиці і водоростях спіруліни.
  • Вітамін D також важливий в запобіганні випадіння волосся, особливо у жінок. Випадіння волосся при дефіциті вітаміну D взимку може бути більш частим, оскільки синтез цього вітаміну в організмі залежить від впливу сонячного світла. У продуктах його можна знайти в маслі печінки тріски, жирній рибі, субпродуктах, яйцях, сирі і вершковому маслі.

Перебалансування дієти

Вітаміни надзвичайно важливі для здоров'я і структури волосся, але інші елементи, такі як білки, вуглеводи, жири і залізо, також важливі. Ось чому збалансоване і різноманітне харчування має вирішальне значення. Якщо ви продовжуєте відчувати інтенсивне випідання волосся, незважаючи на здорове харчування, Ви повинні проконсультуватися з лікарем. Він або вона зможе визначити причини випадіння волосся і, якщо це відбувається через нестачу поживних речовин, порекомендувати вам, які продукти ви повинні включити у щоденний раціон, і, можливо, призначити харчові добавки.

Деякі добавки, особливо ті, які містять вітамін В8 (або біотин), особливо корисні для підтримки здоров'я волосся.

Причиною випадіння волосся можуть бути незбалансовані дієти, коли організм не отримує усі необхідні вітаміни та мінерали.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_05_Is_hair_loss_a_vitamin_deficiency.jpg