OK

OK Відмінити

Дякуємо!

Закрити

Previous

Чи може дієта стати причиною випадіння волосся?

Дієта - одна з можливих причин випадіння волосся

Наше волосся регулярно оновлюються, тому втрата від 50 до 100 волосин в день абсолютно нормальне явище.

Однак в деяких випадках ми можемо втрачати більше волосся. Існує багато причин аномального випадіння волосся, і найчастіше вони пов'язані з генетичними, гормональними або екологічними факторами. Крім того, строгі дієти також можуть стати причиною випадіння волосся, оскільки здоров'я і краса волосся безпосередньо залежать від того, які продукти ми вживаємо щодня.

Дифузне (оборотне) випадіння волосся

Дослідження доводять, що в ряді випадків через кілька місяців після початку дієти люди починають помічати посилене випадіння волосся. Цей феномен у науці відомий як витончення телогена. Випадіння волосся в даному випадку є дифузним і безпосередньо пов'язане з харчуванням. Після припинення дієти волосся відновлює свій ріст.

Причина випадіння волосся під час дієти - дефіцит поживних речовин і стресовий стан

Розлади харчової поведінки, такі як нервова анорексія (AN) і нервова булімія (BN), можуть викликати серйозні проблеми зі здоров'ям, особливо у дівчаток-підлітків і молодих жінок. Це як медичні, так і психологічні наслідки. Крім того, розлади харчової поведінки часто супроводжуються різними дерматологічними симптомами, включаючи ксероз та випадіння волосся.
Низьковуглеводні, кето- та інші обмежувальні дієти допомагають швидко скинути зайву вагу, але при цьому частим побічним ефектом є випадіння волосся.

Це пов'язано з тим, що дієта, в якій зазвичай не вистачає таких важливих елементів, як білки, залізо, цинк або вітаміни B і D, може привести до дефіциту поживних речовин, а це в свою чергу безпосередньо впливає на ріст волосся. Дійсно, незбалансована дієта може привести до ламкості і сухості волосся, навіть якщо вона не дуже сувора.

Дослідження доводять, що суворі дієти є серйозним стресом для організму, а в поєднанні з дефіцитом поживних речовин ще більше підсилюють випадіння волосся.

Які продукти допомагають попередити випадіння волосся

Харчування відіграє вирішальну роль в збереженні здоров'я волосся, тому що воно забезпечує організм всіма речовинами (білки, вітаміни і мінерали), необхідними для росту волосся. Ось чому так важливо забезпечити здорове і збалансоване харчування, навіть коли ми стежимо за своєю вагою.
Щоб запобігти випадінню волосся важливо стежити за тим, щоб в щоденний раціон входили у достатній кількості наступні речовини:

  • Білки (риба, м'ясо, яйця і бобові), які необхідні для виробництва кератину для волосся;
  • Вуглеводи (крохмалиста їжа і злаки), які є джерелом енергії для росту волосся;
  • Жири та олії, природно присутні в структурі волосся;
  • Залізо (червоне м'ясо і риба);
  • Вітаміни (фрукти й овочі), які необхідні для білкового обміну.

Здоров'я і краса нашого волосся напряму залежить від того, що ми їмо. Ось чому сувора дієта може бути причиною випадіння волосся.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_03_Why_hair_loss_when_dieting.jpg