OK

OK Відмінити

Дякуємо!

Закрити

Previous

КОСМЕТИЧНІ ЗАСОБИ, ЯКІ ДОПОМАГАЮТЬ ПРИ ЗАХВОРЮВАННЯХ ШКІРИ ГОЛОВИ

Як і будь-яка інший ділянка шкіри, шкіра голови часом стикається з різними захворюваннями, які в більшості випадків вимагають суворого дерматологічного контролю і лікування. Більш того, наслідки цілого ряду захворювань відображаються на шкірі голови.
Інфекції шкіри голови (бактеріальні, грибкові), аутоімунні і запальні захворювання (псоріаз, червоний вовчак), доброякісні форми раку шкіри і т. д. - це тільки частина найчастіших медичних проблем, які можуть виникнути з шкірою голови. Псоріаз - захворювання шкіри, яке часто проявляється саме на шкірі голови і іноді може бути змішане з важкою формою лупи або себорейним дерматитом. Це захворювання істотно погіршує якість життя пацієнта. Воно не тільки впливає на зовнішній вигляд - червона шкіра голови і великі пластівці лупи виглядають неестетично, а й супроводжується постійним свербіжем.
Окрім того, на ділянках шкіри голови, уражених цим захворюванням, часто з'являється алопеція (яку в медицині називають псориатичною алопецією): спостерігається випадіння волосся на уражених ділянках шкіри голови. Багато батьків стикаються з появою вошей у дітей. Для їх лікування використовуються препарати (ретиноїди, кортикоїди, антралін, антімітотікі, псоралени, УФА, антибактеріальні, протигрибкові засоби), які часто мають побічні ефекти у вигляді почервоніння шкіри голови, а також свербіння. Дерматокосметичні засоби допомагають зменшити дискомфорт і збалансувати мікробіом шкіри голови, тому в разі появи будь-яких подразнень або підвищення чутливості шкіри голови слід змінити звичайний шампунь на спеціальний. Крім того, деякі дівчата відзначають виникнення алергічних реакцій в результаті фарбування волосся. У цьому випадку також доцільно підібрати спеціальну лінійку дерматокосметичних засобів для догляду за чутливою ​​шкіри голови.

ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ

Косметологічні засоби за своєю природою не спрямовані на лікування захворювань. Але вони можуть істотно полегшити неприємні симптоми, пов'язані з лікуванням тих чи інших хвороб. Правильно підібрані шампунь, бальзам, маска для волосся допомагають зменшити чутливість шкіри і усунути свербіж.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_57_SCALP_DISEASES_HELP_FROM_COSMETIC_PRODUCTS.jpg