OK

OK Відмінити

Дякуємо!

Закрити

Previous

АГРЕСИВНІ ФАКТОРИ, ЯКІ ВПЛИВАЮТЬ НА ШКІРУ ГОЛОВИ

ФАКТОРИ, ЯКІ ПОСТІЙНО ПОДРАЗНЮЮТЬ ШКІРУ ГОЛОВИ

Шкіра голови регулярно піддається негативному впливу агресивних механічних факторів. У той час, коли догляд за шкірою потребує максимально м'якого впливу, масажних рухів і дбайливого ставлення, шкіра голови кожен день піддається негативному впливу механічних пошкоджень та тертя. Жорсткі щітки або гребінці, різкі рухи і перепади температури під час миття шампунем, тертя рушником під час сушіння - все це негативно впливає на чутливу шкіру голови.

Окрім того, жорстка структура волосся (кутикула) при тривалому фрикційному контакті зі шкірою голови руйнує її зовнішні шари, викликаючи подразнення, свербіж і почервоніння.
Регулярні сушки феном і термоукладки підсилюють проблему - шкіра голови пересушується, що призводить до посиленого лущення і свербіння.
У сукупності всі ці фізичні фактори часто викликають дискомфорт у повсякденному житті. Зменшити неприємні відчуття допоможе м'який масаж шкіри голови, а також регулярні зволожуючі і живлючі маски.

ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ

Для регулярного догляду за волоссям та шкірою голови слід обирати максимально м'які гребінці і щітки, щоб звести до мінімуму механічні пошкодження і запобігти роздратуванням.

БАГАТИЙ МІКРОБІОМ ШКІРИ ГОЛОВИ - ПРИРОДНІЙ ЗАХИСТ

Поверхня шкіри голови людини представляє собою багату і складну мікроекосістему. Вона постійно вкрита потом, шкірним салом, омертвілими клітинами, які «підживлюють» численну і резидентну мікробну флору шкіри голови (бактерії і дріжджі).
Виникнення такого захворювання як лупа - найкраща ілюстрація наслідків порушення балансу мікробіома, який виникає в результаті впливу як внутрішніх, так і зовнішніх чинників. Патогенні мікроорганізми розвиваються швидше, що стимулює прискорення регенерації шкіри голови і огрубіння її зовнішнього шару.

ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ

Шкіру голови завжди варто розглядати як унікальну екосистему, на якій постійно відбуваються різні біохімічні, фізіологічні і мікробіологічні реакції. Обираючи косметологічні засоби для догляду та укладання, важливо пам'ятати про важливість збереження балансу мікробіома шкіри голови, щоб запобігти таким негативним наслідкам як свербіж, лущення, подразнення і лупа.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_59_THE_SCALP_AGGRESSIONS_BRUN.jpg