OK

OK Відмінити

Дякуємо!

Закрити

Чому під час менопаузи на обличчі з'являється волосся?

Під час менопаузи рівень жіночих гормонів падає, а рівень чоловічих гормонів, навпаки, зростає. Це спричиняє гормональний дисбаланс в організмі та, як наслідок, ріст небажаного волосся на обличчі. Ось як це відбувається.

Чому під час менопаузи на обличчі з'являється волосся?

Як менопауза впливає на ріст небажаного волосся?

Під час менопаузи відбувається дисбаланс між чоловічими та жіночими гормонами, який посилює ріст волосся на обличчі.

Декілька типів людського волосся виробляються волосяними фолікулами. У жінок різного віку на обличчі воно зазвичай м’яке та непомітне. Але в період перименопаузи та менопаузи це може змінитися.

Волосся може з’являтися над губами, уздовж щелепи та підборіддя. Це відбувається через зниження рівня жіночого гормону – естрогену, проте як рівень чоловічого гормону – тестостерону залишається тим самим. Наднирники також виробляють чоловічі гормони протягом всього життя.

Отже під час менопаузи відбувається  дисбаланс між чоловічими та жіночими гормонами, який посилює ріст волосся на обличчі. Згідно з "British Journal of Dermatology" 39% жінок після менопаузи зазнали надлишкового росту волосся на обличчі, переважно на підборідді.

У другому звіті, опублікованому в "Menopausal Health" у 2009 році, зазначалося, що у групі з 656 жінок віком 50-79 років:
  • у віці 50-59 років 33% жінок мали надлишок волосся на обличчі;
  • у віці 60-69 років – 54% жінок.
Важливо знати, що це досить поширене явище і є люди, які можуть допомогти вам з цим.

39% жінок мають небажане волосся на обличчі

Існують різні варіанти та лікувальні засоби: електроліз, воскова та лазерна депіляції руйнують волосяні фолікули й тим самим допомагають позбутися небажаного волосся, а спеціальні креми сповільнюють його ріст і посилюють ефект від процедур.

Варто запам’ятати:

Ріст волосся на обличчі під час менопаузи – поширене явище, спричинене гормональним дисбалансом в організмі.

Отже, крем, віск, лазер – вибирайте будь-який метод і не переймайтесь надалі!

go to top