OK

OK Відмінити

Дякуємо!

Закрити

Припливи під час менопаузи: причини, симптоми та як їх позбавитися

Припливи є одним з багатьох неприємних симптомів клімаксу. У цій статті Кароліна Копеч, наш дерматолог, пояснює основні механізми виникнення цього явища та дає поради про те, як боротися з припливами.

Припливи під час менопаузи: причини, симптоми та як їх позбавитися

Припливи у жінок виникають через неправильну передачу інформації між системами й органами. Ці напади можуть мати різну частотність та інтенсивність. В основному, під час припливу ваш мозок говорить тілу, що дуже жарко, навіть коли це не так, й організм реагує відповідним чином: пітливість, тривожність, безсоння…

Отже, щоб позбутися дискомфортних відчуттів, треба сказати своєму тілу, що тут не так вже й жарко, та змусити його заспокоїтись. Сказати легко, та як це зробити?

Причини, симптоми припливів під час менопаузи та їхній вплив на шкіру

Ваша шкіра набуває червоного кольору, ніби ви зашарілися, й водночас виділяється піт – ми знаємо, це не надто приємне поєднання.

Менопаузальні зміни є дуже складним процесом, який впливає на багато аспектів загального здоров'я та повсякденного життя. Припливи відбуваються через зниження рівня естрогену в організмі в період клімаксу, що викликає порушення терморегуляції та судинну дисфункцію. З’являється раптове відчуття тепла, зазвичай найбільш інтенсивне у верхній частині тіла.

Коли напад слабшає, жінка може відчувати тахікардію та озноб. Вони бувають різної частоти й інтенсивності. Нічна пітливість іноді може викликати хронічне безсоння.

Ви запитаєте: а як це стосується моєї шкіри? Погана якість сну або його відсутність можуть впливати на природні біологічні процеси, наприклад, на функцію шкірного бар’єра, яка відповідає за достатній рівень зволоження та регенерації.

Ці біологічні порушення можуть негативно впливати на стан шкіри й спричиняти тьмяність, нерівномірність кольору обличчя, сухість, почервоніння, чутливість, обвисання та зморшки.

Д-р Кароліна Копеч

Отже, дуже важливо, щоб ви правильно доглядали за шкірою перед сном, оскільки нічний час має вирішальне значення для її стану!

Фактори, які можуть підвищити ризик виникнення припливів: куріння та ожиріння

Ось декілька порад, як позбутися припливів під час менопаузи:

  • Зменште споживання кави, чаю та алкоголю.
  • Відмовтесь від куріння.
  • Тримайте приміщення прохолодним.
  • Якщо ви відчуваєте приплив, бризніть на обличчя прохолодною термальною водою або використайте холодний гелевий пакет (продається в аптеках).
  • Носіть вільний легкий одяг з бавовни або шовку.
  • Приймайте прохолодний душ замість гарячого.

Зміни шкіри під час менопаузи настільки ж помітні, як і припливи, й можуть вплинути на вашу впевненість у собі. Тому не потрібно цього допускати, правда ж?

Д-р Кароліна Копеч

Варто запам'ятати:

1. Деякі чинники підвищують ризик виникнення припливів: куріння, вживання алкоголю, ожиріння тощо.

2. Одні симптоми менопаузи можуть викликати інші симптоми: припливи можуть спричинити порушення біологічних процесів, наприклад, безсоння, що у свою чергу провокує проблеми зі шкірою (сухість, чутливість).

go to top