Чому під час менопаузи шкіра стає дуже чутливою та що з цим робити?

Менопауза – це важкий період для всього вашого організму. Зміни відбуваються дуже швидко й деякі органи встигають адаптуватись, але ваша шкіра – ні.

Коли відбуваються зміни в гомеостазі організму, стає складно справлятися зі впливом навколишнього середовища.

Жирні кислоти – це різновид важливих захисних ліпідів епідермісу. Вони необхідні для нормального функціонування шкірного бар’єра, який з віком втрачає свою стійкість та еластичність. Однак є хороша новина: існують косметичні засоби, які допоможуть усунути нестачу жирних кислот.

Відновлюйте, зволожуйте та заспокоюйте свою шкіру, щоб позбутися неприємних відчуттів. Шкіра в період менопаузи втрачає свою еластичність, стає сухою та чутливою до мила та засобів для миття, які можуть викликати подразнення, запалення та свербіння.

Окрім цього, жінка також може відчувати парестезію: поколювання, печіння або оніміння шкірного покриву. Порушення сну через свербіж та припливи також впливає на гідратацію та захисну функцію шкіри, що в результаті призводить до гіперчутливості. Своєчасний догляд допоможе подбати про ваш сон, який, у свою чергу, важливий для стану вашої шкіри.

Від редакції

Популярне

Догляд за шкірою під час менопаузи: що є найкращим?

Для правильного догляду за шкірою під час менопаузи рекомендується використовувати засоби, які допоможуть усунути сухість та покращити щільність шкіри. Також дуже важливими є їжа та спосіб життя. В цій статті ми поділимося з вами найкращими порадами.

Дізнатися більше

Як допомогти шкірі під час менопаузи: поради з догляду

Менопауза – це індивідуальний шлях для кожної жінки, пов'язаний з генами та сімейною спадковістю. Окрім цього, існує також ряд зовнішніх факторів, з якими можна впоратись завдяки правильному догляду за шкірою. Ми тут, щоб допомогти вам зрозуміти, що відбувається та як цьому протистояти.

Дізнатися більше