Сухість шкіри під час менопаузи: чому це відбувається?

Свербіж, в’янення, сухість – перші три шкірні реакції, які є в переліку менопаузальних змін. І саме сухість турбує жінок найчастіше. Шкіра не може втримати вологу й нам варто розібратися чому.

Основні симптоми

  • стягнена шкіра після плавання або прийняття душу;
  • лущення та відшарування епідермісу;
  • тріщини на руках і ногах;
  • свербіння шкіри;
  • сірий, тьмяний відтінок шкіри.
Сповільнюється відновлення кератиноцитів (клітин, що становлять 90% поверхневого шару шкіри) і старі клітини накопичуються на поверхні епідермісу. Внаслідок цих змін погіршується стан ліпідного бар'єра та його здатність до гідратації, з’являється сухість шкіри під час клімаксу.

Через погіршення стану ліпідного бар'єра і з’являється сухість шкіри під час клімаксу.

Д-р Кароліна Копеч

Крім того, в організмі зменшується кількість гіалуронової кислоти, через вплив спеціального ферменту під назвою гіалуронідаза. Це стає причиною втрати пружності та погіршення здатності шкірного покриву утримувати воду.

Від редакції

Популярне

Догляд за шкірою під час менопаузи: що є найкращим?

Для правильного догляду за шкірою під час менопаузи рекомендується використовувати засоби, які допоможуть усунути сухість та покращити щільність шкіри. Також дуже важливими є їжа та спосіб життя. В цій статті ми поділимося з вами найкращими порадами.

Дізнатися більше

Як допомогти шкірі під час менопаузи: поради з догляду

Менопауза – це індивідуальний шлях для кожної жінки, пов'язаний з генами та сімейною спадковістю. Окрім цього, існує також ряд зовнішніх факторів, з якими можна впоратись завдяки правильному догляду за шкірою. Ми тут, щоб допомогти вам зрозуміти, що відбувається та як цьому протистояти.

Дізнатися більше