Чи потрібно робити аналіз крові для діагностики менопаузи?

Зазвичай аналіз крові для підтвердження настання менопаузи не потрібен, крім випадків, коли в жінки було видалено матку.

Менопаузальні  зміни  в організмі вкрай різноманітні у проявах. І щоб позбутися сумнівів, радимо відвідати сімейного лікаря або вузького спеціаліста (напр. гінеколога)

Аналіз крові не є обов’язковим для підтвердження менопаузи

Зазвичай немає потреби робити аналіз крові або УЗД сканування. Адже менопауза – це клінічний стан, який легко виявляється пацієнтом і лікарем-гінекологом під час огляду та консультації. Симптоми, які допоможуть діагностувати настання менопаузи:

  • вік (в середньому 50 років);
  • відсутність або порушення менструального циклу протягом декількох місяців;
  • наявність припливів;
  • перепади настрою;
  • вагінальна сухість.
Візит до спеціаліста загальної практики або гінеколога швидше зможе визначити початок менопаузи, відповідну допомогу залежно від симптомів та зрозуміти, чи є необхідність в лікувальних заходах.

Використані джерела:

1. www.cngof.fr/menopause

Від редакції

Популярне

Припливи під час менопаузи: причини, симптоми та як їх позбавитися

Припливи є одним з багатьох неприємних симптомів клімаксу. У цій статті Кароліна Копеч, наш дерматолог, пояснює основні механізми виникнення цього явища та дає поради про те, як боротися з припливами.

Дізнатися більше

Контрацептивні препарати в період перименопаузи: чи потрібно припиняти прийом? Як менопауза впливає на фертильність?

Припинення прийому протизаплідних таблеток залежить від вашого самопочуття та рекомендацій гінеколога. Однак це не означає, що жінка перестає бути фертильною. Дізнайтеся чому?

Дізнатися більше