Припливи під час менопаузи: причини, симптоми та як їх позбавитися

Припливи є одним з багатьох неприємних симптомів клімаксу. У цій статті Кароліна Копеч, наш дерматолог, пояснює основні механізми виникнення цього явища та дає поради про те, як боротися з припливами.

Припливи у жінок виникають через неправильну передачу інформації між системами й органами. Ці напади можуть мати різну частотність та інтенсивність. В основному, під час припливу ваш мозок говорить тілу, що дуже жарко, навіть коли це не так, й організм реагує відповідним чином: пітливість, тривожність, безсоння…

Отже, щоб позбутися дискомфортних відчуттів, треба сказати своєму тілу, що тут не так вже й жарко, та змусити його заспокоїтись. Сказати легко, та як це зробити?

Ці біологічні порушення можуть негативно впливати на стан шкіри й спричиняти тьмяність, нерівномірність кольору обличчя, сухість, почервоніння, чутливість, обвисання та зморшки.

Д-р Кароліна Копеч

Отже, дуже важливо, щоб ви правильно доглядали за шкірою перед сном, оскільки нічний час має вирішальне значення для її стану!

Фактори, які можуть підвищити ризик виникнення припливів: куріння та ожиріння

Ось декілька порад, як позбутися припливів під час менопаузи:

  • Зменште споживання кави, чаю та алкоголю.
  • Відмовтесь від куріння.
  • Тримайте приміщення прохолодним.
  • Якщо ви відчуваєте приплив, бризніть на обличчя прохолодною термальною водою або використайте холодний гелевий пакет (продається в аптеках).
  • Носіть вільний легкий одяг з бавовни або шовку.
  • Приймайте прохолодний душ замість гарячого.

Зміни шкіри під час менопаузи настільки ж помітні, як і припливи, й можуть вплинути на вашу впевненість у собі. Тому не потрібно цього допускати, правда ж?

Д-р Кароліна Копеч

Від редакції

Популярне

Контрацептивні препарати в період перименопаузи: чи потрібно припиняти прийом? Як менопауза впливає на фертильність?

Припинення прийому протизаплідних таблеток залежить від вашого самопочуття та рекомендацій гінеколога. Однак це не означає, що жінка перестає бути фертильною. Дізнайтеся чому?

Дізнатися більше