Менопауза: що відбувається з рівнем кальцію після 50 років

Природно, що з віком рівень кальцію починає знижуватися. Однак є способи зберегти його в організмі або ж поповнити нестачу. Візьміть ручку та папір, запишіть їх!

Нестача кальцію сильно впливає на загальне здоров'я, викликає пасивність і відчуття пригніченості. Є кілька речей, які ви можете зробити, щоб підняти його рівень. Чому б не спробувати й не побачити, як це відбувається?

Нестача вітаміну D – основна причина зниження рівня кальцію в період менопаузи

Дефіцит вітаміну D спричиняє погіршення засвоєння кальцію в організмі, насамперед у кістках. Це призводить до збільшення ризику переломів і водночас впливає на загальний стан шкіри. Кальцій – це невеликий іон, що є незамінним посередником для клітинного середовища шкіри й відіграє важливу роль у безпомилковій передачі сигналів між клітинами для їх гармонійного функціонування.

Дисбаланс кальцію в поверхневому шарі шкірного покриву модифікує pH рівень шкіри, що зростає з 5 до 6 відносно віку жінки. З цими змінами шкіра може стати більш чутливою, схильною до подразнень та висипів.

Якщо у вас є такі захворювання, як екзема або розацеа, то вони можуть прогресувати. Тому половина жінок після менопаузи застосовують препарати кальцію. Також не варто забувати про вітамін D: перевірте його рівень й у разі потреби подбайте про його поповнення!

Пов’язане з віковими змінами підвищення рівня pH призводить до порушень у поверхневому шарі шкіри, внаслідок чого слабшає її захисна функція, шкіра стає схильною до алергій, інфекцій і менш придатною для лікування.

Від редакції

Популярне

Дієта під час менопаузи

Доведено, що частоту дратівливих симптомів, які виникають під час менопаузи, можна значно зменшити за допомогою збалансованої дієти, яка забезпечує всі необхідні поживні речовини. З’ясуйте, на що саме вам потрібно зосередити увагу.

Дізнатися більше

Як уникнути збільшення маси тіла під час менопаузи?

Найкраще, що ви можете зробити, щоб захистити себе від збільшення ваги - це адаптувати свій раціон до мінливого організму. У статті нижче наша експертка Агнешка Шмурто дає вісім основних правил, яких слід дотримуватися, щоб все пройшло добре.

Дізнатися більше