Як допомогти шкірі під час менопаузи: поради з догляду

Менопауза – це індивідуальний шлях для кожної жінки, пов'язаний з генами та сімейною спадковістю. Окрім цього, існує також ряд зовнішніх факторів, з якими можна впоратись завдяки правильному догляду за шкірою.

Ми тут, щоб допомогти вам зрозуміти, що відбувається та як цьому протистояти.

Старіння шкіри є наслідком генетичних та зовнішніх факторів

У період перименопаузи деякі негативні зміни стають дуже помітними: надмірна сухість, стоншення шкіри, розлади мікроциркуляції, деградація колагенових та еластинових волокон, глікація та помітне зниження секреції шкірного сала.

Хороша новина в тому, що ви можете зменшити ці симптоми менопаузи за допомогою правильного щоденного догляду за шкірою. Також існують деякі універсальні правила:

1. Вмивайте обличчя міцелярною водою без ароматизаторів, наприклад Vichy Thermal Purity 3 in 1, яка підходить для сухої та чутливої ​​шкіри.

2. Користуйтесь кремом, що містить гіалуронову кислоту та зволожувальні речовини (наприклад, гліцерин), коли відчуваєте сухість (принаймні двічі на день). Добре підійде Vichy Neovadiol.

Від редакції

Популярне

Догляд за шкірою під час менопаузи: що є найкращим?

Для правильного догляду за шкірою під час менопаузи рекомендується використовувати засоби, які допоможуть усунути сухість та покращити щільність шкіри. Також дуже важливими є їжа та спосіб життя. В цій статті ми поділимося з вами найкращими порадами.

Дізнатися більше