Які зміни відбуваються з вітаміном Е під час менопаузи?

Менопауза – складний процес. В цей період відбуваються не лише гормональні зміни, а й зменшення кількості вітамінів, зокрема зниження рівня вітаміну Е.

Вітамін Е важливий для жіночого організму, адже допомагає зменшити неприємні менопаузальні симптоми та покращити загальний стан. Проте його кількість дуже швидко зменшується в цей період. Гарна звістка в тому, що багато харчових продуктів мають велику концентрацію вітаміну Е, а отже – немає приводу для хвилювання!

Користь вітаміну Е для вашого тіла після настання менопаузи

Як відомо, вітамін Е – необхідний природний антиоксидант і має протизапальні властивості, проте з віком його рівень в крові та шкірі знижується.

Після настання менопаузи вживати вітамін Е дуже корисно: він допомагає у реструктуризації кісток при остеопорозі та знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань (завдяки його позитивному ліпідному профілю, низькому холестерину, факторам згортання крові) [1].

Він також використовується у формі свічок для усунення вагінальної сухості. Вітамін Е слід призначати після настання менопаузи й додавати в сироватки або креми для уповільнення старіння.

Продукти багаті вітаміном Е

Жінкам під час менопаузи корисно вживати:

  • олію зародків пшениці;
  • насіння соняшника;
  • мигдаль;
  • олію фундука;
  • арахіс;
  • авокадо;
  • червоний солодкий перець;
  • манго;
  • ківі.

Використані джерела:
1. "Comparison of the antioxidant effects of equine estrogens, red wine components, vitamin E, and probucol on low-density lipoprotein oxidation in postmenopausal women".
Bhavnani BR, Cecutti A, Gerulath A, Woolever AC, Berco M.
Menopause. 2018 Nov;25(11):1214-1223

Від редакції

Популярне

Дієта під час менопаузи

Доведено, що частоту дратівливих симптомів, які виникають під час менопаузи, можна значно зменшити за допомогою збалансованої дієти, яка забезпечує всі необхідні поживні речовини. З’ясуйте, на що саме вам потрібно зосередити увагу.

Дізнатися більше

Як уникнути збільшення маси тіла під час менопаузи?

Найкраще, що ви можете зробити, щоб захистити себе від збільшення ваги - це адаптувати свій раціон до мінливого організму. У статті нижче наша експертка Агнешка Шмурто дає вісім основних правил, яких слід дотримуватися, щоб все пройшло добре.

Дізнатися більше